حسین محمودی فر رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان ساوه از برگزاری کارگاه (طلاق عاطفی یا طلاق خاموشی) خبرداد و بیان داشت: این کارگاه در روز سه شنبه مورخ 1/6/99 ساعت 17 در سالن سلمان ساوجی برگزار و از طریق فضای مجازی و اینستاگرام به صورت زنده پخش شد.
سعید زمانی مؤلف و پژوهشگر حوزه خانواده در این کارگاه اظهار داشت: طلاق عاطفی در سال های اول زندگی رخ نمی دهد در سال های نخست هرچقدر هم که معیارهای انتخاب همسرسطحی باشد میان زن و شوهر کشش ها و علایقی وجود دارد یا حتی اگر علاقه ای در این حد وجود نداشته باشد این امید وجود دارد که ممکن است شرایط تغییر کند.معمولا" طلاق عاطفی از سال های پنجم و ششم شروع می شود یعنی وقتی که افراد امید به تغییر همسر را از دست می دهند.
وی افزود: با توجه به تغییر موقعیت زندگی تغییرات خلقی و روانی که در افراد رخ می دهد و میزان علاقه به یکدیگر سیر صعودی و نزولی پیدا می کند و در نتیجه روابط زناشویی حذف می شود و آنها تنها به عنوان دو همخانه در کنار یکدیگرزندگی می کنند.
زمانی بیان داشت: طلاق عاطفی از خطرناکترین نوع طلاق ها است و علائم آن عبارت است از عدم توجه به خواسته های همسر-مخدوش شدن نقش های خانواده سرکوب شدن نیازها-فشارعاطفی،افسردگی،اضطراب،پریشانی،سست شدن،بنیان خانواده بی اعتمادی به همسر تغییردوستی ها-نگاه منفی به یکدیگر-کاهش اعتماد به نفس و غیره.
زمانی بیان داشت: ریشه های طلاق عاطفی عدم آموزش مهارتهای زندگی، نداشتن مهارت صحیح کلامی و مهارت های لازم برای سخن گفتن و بیان خواسته ها از همسر را به دنبال دارد.
وی گفت:وابستگی های اقتصادی و اجتماعی زوج ها به یکدیگر و داشتن فرزند و آسیب دیدن فرزند،نگاه جامعه به طلاق از جمله عواملی هستند که از طلاق رسمی جلوگیری می کند و به طلاق عاطفی منجر می گردند.
زمانی در ادامه به نشانه های طلاق عاطفـی پرداختند و خاطرنشان شدندکه تمرکز روی نقاط ضعف یکدیگر،فـرار از خانه،بی اعتمادی فقط به خاطر بچه ام با تو زندگی می کنم، گرایش به اینترنت و ماهواره،سکوت در منزل،تهدید به طلاق رسمی،ناتوانی در تربیت فرزندان،خشونت،تغییر سبک زندگی خانواده،بی اعتنایی به مشکلات اعضاءخانواده،سردر گمی و سایر عوامل را در پی خواهد داشت.
ایشان در خاتمه: آموزش های مهارتهای زندگی،استفاده از مشاور و هم کفو بودن،تحقیقات بیشتر،توجه به خانواده های یکدیگر،کمک و همراهی دو خانواده به زوجین،درک متقابل،بالا بردن آستانه تحمل در زندگی مشترک را از عوامل سرنوشت ساز زندگی مشترک دانستند.