حسین محمودی فر،رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان ساوه از کارگاه راه های کنترل خشونت درخانواده خبرداد و بیان داشت: این کارگاه در روزسه شنبه مورخ 14/5/99 ساعت 17 درسالن سلمان ساوجی برگزار و از طریق فضای مجازی و اینستاگرام به صورت زنده پخش گردید.
رئیس اداره ارشاد درحاشیه این کارگاه آموزش مجازی ضمن تبریک عید سعیدغدیر عنوان داشت: برای پیشگیری از خشونت خانگی مهمترین نکته، آموزش و آگاهی افراد جامعه است.آگاهی های قبل از ازدواج،آموزش رسانه ها و سازمان های فرهنگی در پیشگیری از خشونت خانگی لازم و ضروری است.
وی افزود:خانواده ها می توانند با رفتاری محبت آمیز و به دور از خشونت با فرزندان،آنها را از رفتار خشونت آمیزدر آینده و درمحیط خانواده حفظ کنند چرا که شخصا" کودکان از پدر و مادر خود الگو می گیرند.
وی گفت:آموزش و آگاهی زن و مرد بهتراست قبل از ازدواج صورت گیرد.آموزش مهارتهای حل مسئله،روش های مذاکره چگونگی ارتباط با همسر، احترام به همسر و توجه به نیازهای همسر می تواند از بروز مشکلات در آینده که منجربه خشم و خشونت خانگی می شود جلوگیری کرد.
در این کارگاه آقای سعید زمانی اظهار داشت:خشم یک احساس است که انسانها آن را تجربه می کنند بستگی به شرایط زمانی و مکانی دارد نمی توانیم بگوییم خشم صد در صدخوب است یا بد،پرخاشگری با خشم تفاوت دارد.خشم یک احساس است و پرخاشگری یک رفتار است،احساس خشم ممکن است برای دیگران قابل مشاهده نباشد اما رفتار پرخاشگرانه برای دیگران قابل مشاهده است.
ایشان در ادامه بیان داشت: عوامل زیادی می تواند ما را خشمگین کند عوامل بیرونی که در محیط زندگی اتفاق می افتد و عوامل درونی از درون خود انسان ها نشأت می گیرد.انسانها بایستی افکار منفی را ازخود دور نمایند.پژوهشگر خانواده اظهار نمودند:ناکامی و نرسیدن به هدف،تحقیر،بی اعتنایی ،آسیب دیدن از طرف دیگران و تجاوز به مالکیت افراد جزء عواملی هستند که در ایجاد خشم تأثیردارند.
درادامه افزودند: عوامل فرهنگی،عوامل جسمانی و شرایط اجتماعی زمینه ساز خشم می باشند،ما می توانیم با تکنیک های زیادی خشم را کنترل نماییم از جمله: واکنش تأخیری؛ بلافاصله تصمیم نگیریم،صحبت کردن،تجربه و حفظ آرامش.
وی گفت: در زندگی مشترک قدردانی از یکدیگر تعریف و تمجید طرفین بین اطرافیان،گوش دادن به صحبت های یکدیگر و احترام متقابل از عوامل استحکام خانواده می باشند و برعکس توهین،تحقیر،برچسب،مقایسه با دیگران می تواند به افزایش خشم و ناسازگاری در زندگی تأثیرفراوان داشته باشد و زندگی را مختل نماید.